Mengenai

Assalamualaikum Warahmatullah – Salam Sejahtera,

Penulis

Aidilfitri 2014 Petaling Jaya

Saya bernama Azlie F. Rahman. Dilahirkan pada September 1976. Mendapat pendidikan menengah di Kolej Melayu Kuala Kangsar dan melanjutkan pelajaran ke University of Adelaide, Australia dalam bidang perubatan dan surgeri. Ketika ini menetap di Petaling Jaya, Selangor. Saya aktif dalam penulisan dan sering menyumbang artikel di beberapa penerbitan web.

Tujuan laman ini ditubuhkan adalah untuk mengisi kekosongan arus pemikiran rasional dalam masyarakat Malaysia. Sedar atau tidak, masyarakat kita diselubungi huru-hara keduniaan yang ekstrem; dari aspek sosial, agama, budaya, politik, gaya hidup dan sebagainya. Saya berharap dapat menyumbang idea dan sedikit kewarasan dalam menghadapi situasi ini.

InsyaAllah, saya akan menjemput beberapa individu untuk berkongsi penulisan dan buah fikiran.

Saya alu-alukan komentari, cadangan dan teguran daripada pembaca.

Sekian, Terima Kasih.

Azlie F. Rahman

email: ย  azlie@drazlie.com
twitter:

Akademi Keadilan
Dr. Azlie adalah Ketua Setiausaha Akademi Keadilan (ARK) – Badan kajian & latihan yang memberi penekanan terhadap Politik Nilai (Value Based Politics).

 

KEB Malaysia

Dr. Azlie adalah Pengasas kepada KEB Malaysia – Sebuah program kepimpinan progresif buat pemimpin-pemimpin pelapis.

34 comments

  1. Assalaamualaikum, dari Surabaya, semoga bisa menjadi ladang silaturahim dan saling menasihati

    1. Wa’alaikum salam wrm. Insya Allah sdr. Saya amat mengalu2kan teguran dan jalinan silaturrahim. Terima kasih.

  2. Assalamualaikum,
    Tidak ada butang “follow”

    1. Wa’alaikum salam wrm. Sudah ada. Terima kasih kerana ingatkan. ๐Ÿ™‚

  3. Assalamualaikum.

    Firstly thanks..semalamt berkenalan..maybe kita boleh share info-info yang menarik..saya baru dalam dunia blogging..boleh tunjuk ajar dan bertukar pendapat.

    1. Wa’alaikum salam wrm. Insya Allah sdr. Sama2 kita berkongsi ilmu. All the best!

  4. raharjonug · · Reply

    Assalamu’alaikum, salam kenal

    1. Wa’alaikumsalam wrm sdr. Salam Ukhuwwah.

  5. assalamu’alaikum, salam kenal dari Surabaya

    1. waa’laikum salam wrm. Salam Ukhuwwah. Moga dpt berkongsi manafaat.InsyaAllah.

  6. Assalamu’alaykum warahmatullahi wabarakaatuh

    Salam ukhuwah dari Ibukota Indonesia ^_^

    1. w’alaikum salm wrm. sama2. Salam ukhuwah.

  7. Wei mc..aku jumpa artikel ko dlm malaysia-today…giler marveles..bravo bro..tak tau ko start blog ni..dlm fb pun apasal senyap je? Ok bro keep on writing..aku for sure akan follow blog ko lps nih.

    1. Ya semettt. Aku jarang2 log in FB skrg sebab serabut kat situ. So, back to blogging. You r most welcome here. Ahlan wa sahlan ๐Ÿ™‚ p.s kirim salam pd Zeta.

  8. Assalaamu a’laikum….jaZakalloh makasi semoga Alloh memberkahi atas kehidupan dunia dan akherat untuk Bapak Faizal Rahman, Mohon Ijin dan makasi banyak………Saya unduh semua Artikel Bapak,,,moga bermanfaat, Salam kenal Ahmad dari Indonesia

    1. Walaikum salam warahmatullah..terima kasih saudara..moga ada memberi manafaat, InsyaAllah. Salam ukhuwwah.

  9. Zainal Shukri · · Reply

    Salam bro, lama tak dengar cite dari ko…..aku dapat tau ni pun dari semet…blame him haha…calling2 le kalau turun KL….aku baru nak start baca blog kau…maybe can learn more from my old buddy…keep in touch

    1. wsalam wrm to my good friend jenal. .you r most welcome to baca!..contents may be a bit different frm the masses – still a little rebel in me, i guess..but, at least for (imo) a good cause. Will surely lepak2 + ‘rock the world’ again with u! haha cheers mate!

  10. PendidikPelajar · · Reply

    Salam, boleh ke jika saya ingin menanyakan beberapa soalan tentang “company audit”?

    1. Wsalam, boleh sahaja..jika boleh jawab saya jawab, jika tidak maaflah ya..

  11. PendidikPelajar · · Reply

    Adakah Jabatan Audit Negara benar-benar bebas?

    1. Wslm wrm, Itu hanya jabatan audit negara & Tuhan sahaja yg tahu. Wallahu a’lam

  12. Darwish Paramjit · · Reply

    Banyak artikel yang menarik, yang menguji minda.. Penulisan yang Bertaraf. Terima kasih Tuan Azlie.

    Warm Regards,
    Darwish Paramjit

    1. Terima Kasih byk2 Sdr. Harap dpt berkongsi-kongsi manafaat.
      Regards – Azlie F. Rahman

  13. Anonymous · · Reply

    Syabas Sdr Azlie. Satu pandangan dan kupasan yang menarik

    1. Terima Kasih Saudara ๐Ÿ™‚

  14. Anonymous · · Reply

    Salam Sahabatku Dr Azlie Faizal. I’m very proud of you, Bro! Wassalam. Faiz (a.k.a kanibal, D2, 8993)

    1. Thnks bro! Appreciate tht very much. Ko kat mana skrg? Nice to catch up some time..
      Best regards,
      Alie D14 8993
      P.s Sad to hear abt the passing of our bro Affan ..may Allah place his soul amongst the righteous. Amin

  15. Good writing Mc

  16. Anonymous · · Reply

    saya terharu membaca kisah bapak dan 2 anaknya. secara jujur saya ingin memberitahu banyak orang islam sangat kecewa dengan cara dan kaedah yang ditangani oleh badan-badan tersebut. kita tidak dapat memahami dengan jelas kenapa badan2 tersebut tidak berupaya memahami masalah orang2 islam dari hati ke hati bukan melalui konsep melihat dan menilai.
    terima kasih di atas ruangan yang baik dan semoga Allah swt memberi hidayah kepada kita semua.insyaallah.

    1. Wslm wrm,

      Itulah, sukar untuk merubah keadaan sekarang bilamana pihak bertanggungjawab tegar merasakan tindakan mereka betul. Yang lebih menyedihkan adalah kesannya, yakni masyarakat Islam/ Ummah bertambah mundur.๐Ÿ˜ฆ

      Wallahu aโ€™lam

  17. mas Deli terimakasih sudah follow blog Cinta. Salam kenal dari Indonesia ๐Ÿ™‚

    1. Ya. Penulisan Cinta bagus sekali. Blog juga teratur dan mudah dilayari. Tkasih & Salam perkenalan! ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: